tirsdag 26. februar 2008

Helt paa tampen...

Da er det ikke lenge foer flyet skal frakte (i alle fall en av) oss hjem. Det blir utrolig rart, og ganske trist. Blir bra aa treffe alle igjen, men det blir utrolig uvant aa komme tilbake til alt. Har innsett at livet hjemme er komplekst og vanskelig i forhold til livet paa tur. Alt vi maa bry oss med er hvor og naar vi skal spise, hvordan vi skal reise og hvordan vi skal bo. Dette tar riktignok ganske mye tid, men allikevel er det en svaert begrenset mengde med ting vi maa ta stilling til.

Hjemme maa man forholde seg til saa uendelig mye mer. Ikke bare er det jobb, som vil by paa nye utfordringer i tida som kommer, med ny minister paa trappene og alt. Man maa jo vaske sine egne klaer, sitt eget "rom" og lage sin egen mat...

Det med maten skal bli en lettelse forrsten. Det har vaert vanskelig aa ungaa sukker her i Kina, saa magen er i ulage. Var hos en Kinesisk naturdoktor paa sykehuset i Beilu, med hjelp fra Hui og mammaen. De foerste dagene maatte jeg drikke en urtebrygg som lukta og smakte ubeskrivelig vondt. Etter det har jeg spist naturmedisin som er laget som svarte, store kuler, paa stoerrelse med de stoerste klinkekulene vi hadde da jeg var liten. Smaker fortsatt ikke godt. Er ogsaa usikker om det virker, men er villig til aa gi det et forsoek.

Sist jeg skrev var vi i Hong Kong. Har ikke vaert saa lett aa komme paa nett her i Kina. Shanghai ble litt mer kinesisk enn Hong Kong, men forsatt veldig paavirket fra utlandet, med en stor innvandret befolkning. Der var det Starbucks og grovbroed...
Var paa jazzklubb en kveld, veldig bra! Ellers ruslet vi VELDIG mye gatelangs, det er en stor by (20 millioner innbyggere). Var paa en tradisjonell te-seremoni sammen to kinesiske jenter, var i museum og i parker, og ble dratt med inn i moerke smug for aa se paa falske varer...

Kom til Beijing paa fredag kveld. Henning og resten kommer i morra kveld. Vi har gjort unna "Summer palace", Himmelske freds plass, har sett paa OL-arenaer og vaert i "Temple of heaven". Jeg har faatt handla litt, og i morra skal vi se Formann Maos mausoleum og inn i "den forbudte by". Saa blir det besoek paa Muren og i dyreparken sammen med resten av familien paa onsdag og torsdag.

...og saa blir det spennende aa see hvem av oss som sitter paa flyet paa fredag. Maa vel innroemme at det ville vaert fristende aa forlenge turen litt, og faa med seg et par uker i sol og varme foer man stakk hjem.... Men kjaere kolleger: det har jeg ikke samvittigjet til aa gjoere! Kommer paa jobb paa mandag om en uke!

Vi sees snart folkens!
Haaper venner i Oslo har tid til aa ta en kaffe til helga?


PS:
Maa nesten komme med en stoette-kommentar til Rasmus om det med bikkja....
Han likte det faktisk ikke. Han spiste lite av den, og syntes det var ganske ekkelt. Saa kjaere venner med hund; det er fortsatt trygt aa invitere oss paa besoek! :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fra en hundespiser til en annen: Selvfølgelig må man spise hund når man er i Kina! Ideen om at man bare skal spise stygge dyr blir litt vel Disneysk!
Gleder meg til å se dere hjemme igjen.

Alf-Erling

Anonym sa...

Det er ikke deres besøk hos oss vi er redd - da har vi kontroll. Men det betviles vel om noen kommer til DERE på mat etter dette. :)