tirsdag 6. november 2007

oslo - madrid - rio

Da har vi ankommet Rio. Etter en drøy 10-timers flytur, og en hasardiøs taxitur, kom vi til et utrolig koselig hotell en gang etter kl 01 i natt. Dama som kjørte var bare 1,50 høy og så uskyldig nok ut, men snakk om ulv i fåreklær... blir nok ikke noen leiebil i denna byen, folk kjører som gale!

Hotellet er et nydelig kolonialsk hus, med 10 rom til utleie. I dag stod vi opp til en fantastisk frokost, med bl.a. nybakt brød og mango, det hele f0rtært på uteplassen, som ligger i en fjellhylle bak huset - med utsikt over byen. Spesielt interesserte kan lese mer om stedet vi bor på her

Tok "trikken" ned til byen - grunnen til hermetegnene er at den var ganske så forhistorisk, og ganske så skummel. Omtrent som en gammel berg-og-dalbane, i tre. Men vi kom oss helskinnet ned, ruslet i noen timer i et særdeles travelt sentrum, og kom oss helskinnet opp igjen. Vi bor på en høyde ovenfor sentrum, hvor det er betraktelig mye roligere og stillere. Ble helt satt ut av tempoet, inntrykkene, og alle folkene nede i byen. Kanskje ikke så rart, det bor over 6 mill mennesker her, som jo er en overgang for en landsens jente ;-)

Nå er vi på hotellet, skal ha en rolig ettermiddag, der jeg skal lese og skrive oppgave, og Rasmus skal gjøre reasarch på hvor ferden skal gå videre. Vi er på tampen av regntida her, så vi håper på å finne et område som er litt solsikkert. Overskya og lette byger her i dag, men kan vel ikke klage når temperaturen er på 25 grader.

Var ment å bli en kort ankomstrapport dette - men skriver kanskje litt lenger for å slippe å sette i gang med oppgaven. Skal ikke levere før den 14. nov - men det er nok en fordel å bare bli ferdig. Her vi bor nå er det dessuten trådløst nett, noe som gjør det mye enklere. Vi regner vel ikke med å opprettholde denne standarden på resten av turen, men det var deilig å avklimatiseres her før vi reiser videre.

Stor klem til alle - ingen grunn til bekymring - vi tar vare på hverandre og nyter livet!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!

Godt å sjå at de er vel framme i Rio og at alt er bra med dykk.

Her heime har vinteren meldt seg med kvite jorder i dag til morgonen. Heldivis fekk eg grusa opp vegen og sett ned brøytestikker i går, men eg håpar likevel at vinteren ikkje kjem ennå.

I morgon er det planen at eg skal kjøra -64 modellen opp til Trondheim.
Torgeir vert med på turen for han hadde og tenkt seg dit til helga.

Har ikkje fått tak i nye vinterdekk som passa, så me kjører langs kysten.
Reknar med å vera i Trondheim eit par veker.

Då må de ha ein fin tur vidare og ta godt vare på dykk sjølve.

Beste helsing

Asbjørg og Harald (veldig glad i dykk)

Anonym sa...

En liten hilsen fra info-avdelingen på jobben din, Ane! Godt å se at du er vel fremme i verdens vakreste storby. Håper du koser deg og får slappet godt av! Hils gubben!!

Klem fra OleM

Unknown sa...

Kom hjem igjen! Savner dere allerede!!!!!!

Håper dere koser dere maksimalt!!!!!

Klem fra M&A

Anonym sa...

Hei, godt å høre at dere er vel framme i Rio og at dere har det godt. Jeg sitter barnevakt på Bøler. Elias og Oline er nygelige unger å passe, fornøyde og morsomme å være sammen med. I tillegg lette å legge for natten når tante Kirrrsti blir trøtt og trenger ro.

Ute er det mørt og vått, regner tett, men heldigvis ikke snø ennå. Sjekker bloggen din Ane Marte hver dag, så jeg skal nok følge med på turen vider.

Nyt turen, verden og hverandre. Klem til dere begge fra tante KI